Human Equation

Human Equation, wat een gekke naam, zo heet mijn bedrijf.

Sterker nog, het bestaat helemaal niet. Mensen kunnen niet in vergelijkingen gestopt worden!

En toch word het aan alle kanten gedaan, denk maar aan de algoritmes van social media of zoekmachines. Of AI (artificial intelligence) welke nu op veel plekken gebruikt wordt (smartphones, op de werkplek, chatbots, auto’s etc.). Blijkbaar zijn er allerlei wetmatigheden waar mensen zich aan houden.

Mijn bedrijf gaat daar niet over omdat ik niet de massa wil vangen. Mijn bedrijf gaat over het verbeteren van het menselijk potentieel, met name als we in groepen werken. Overzichtelijke groepen, waar mensen een stem hebben. De tools welke ik inzet en die ik in mijn blogs beschrijf gaan over hoe je als groep een richting bepaalt, acties uitzet en monitort om samen beter te worden. Dan geldt dat de weg belangrijker is dan het doel.

En dat is de magie van mijn vak, exacte wetenschap als iets gemeten moet worden of gemodelleerd, menswetenschap als we de kennis inzetten in een groep of proces.
Kijk bijvoorbeeld naar KPI’s, waar veel mensen mee te maken hebben, ze werken beter als er een uitdaging in zit welke op korte termijn te behalen. KPIs die ook moeten werken voor een langere termijn. Of gamefication, een proces zodanig inrichten dat er dagelijkse uitdagingen zijn welke we kunnen vergelijken met onze collega’s.

De lean gereedschappen gaan vrijwel allemaal over met groepsdynamiek samen beter worden. Het six sigma gedeelte gaat over de statistiek van processen. Lean six sigma, een op het eerste gezicht gekke samentrekking, maar oh zo krachtig!

En dat is wat Human Equation is voor mij; een op het eerste gezicht gekke samentrekking, maar oh zo krachtig 🙂

Meer weten, neem contact met me op…

Gepost op LinkedIn.